Ama Deus is een sjamanistisch energiesysteem, dat al sinds 6.000 jaar door de Guarani Indianen uit Brazilië wordt gebruikt. Het healing systeem is als eerste door Dr. Alberto Aguas, een derde generatie Braziliaanse Healer, naar het Westen gebracht. Hij heeft door het samenleven met de Guarani hun sjamanistische genezingsmethode geleerd. Doordat de Guarani indianen geen geschreven taal kennen en Portugees de hoofdtaal is in Brazilië, heeft Alberto besloten om het healing systeem te benoemen als: "Ama Deus"  
Dit betekent in het Portugees "Lieve God" en in het Latijns betekent Ama Deus "Hou van God". 
Een andere naam voor Ama Deus is Katimbo. 

Traditionele tradities in sjamanisme gebruiken visualisaties, meditaties en astraalreizen.
Ama Deus gebruikt hoofdzakelijk een andere methode: het gebruik van symbolen, die verbinding met de Universele energie tot stand brengt.

 
De Heilige vogel Uirapuru is de spirituele boodschapper van de Guarani en wordt ten alle tijden bij Ama Deus aangeroepen.


Ama Deus werkt met 26 hele oude symbolen (energie sleutels) zonder namen of kleuren, die niet gemengd mogen worden met andere symbolen (van andere systemen) om de zuiverheid te behouden. De symbolen zijn multi-dim
ensionaal en zijn daardoor geschikt voor een hele specifieke toepassing, maar ze hebben daarin wel een heel breed bereik. 
Net zoals Reiki en andere heling systemen kan Ama Deus ook over afstanden gestuurd worden. De symbolen worden gevisualiseerd in het Derde Oog, maar ze kunnen ook heel goed gebruikt worden door ze te tekenen. 
Ama Deus kan worden gebruikt als behandeling van het fysieke, geestelijke en emotionele lichaam van zichzelf, dieren en planten. Het kan ook ingezet worden voor begeleiding bij het overgaan van een stervende om te laten weten dat de dood een nieuw begin is.

Het afstemmen
 op Ama Deus gebeurt door je eigen intentie, de kracht van je hart, in combinatie met de symbolen. Om Ama Deus te gebruiken en de workshop te volgen heb je in principe geen Reiki inwijding nodig, het is wel handig als je al gewend bent om met symbolen te werken. Natuurlijk krijg je een hand-out, oefenen onder begeleiding van een sjamanen drum de symbolen op onszelf en op elkaar.
De workshop bestaat uit 2 bijeenkomsten.

 

De eenvoud van deze symbolen siert het systeem.