Seichem, helen met vier elementen:

 

Aarde, je lichaam
Water, je bloed
Lucht, je adem
Vuur, je kracht

 

Aarde, Vuur, Water en Lucht.

De elementen zijn energetische stralen, die uit de kosmos komen. Ze zijn oneindige bronnen van liefde. De stralen hebben invloed op alle zijnsvormen. Alles wat is, wordt mede door hun gevormd. Het zijn grote vormgevers. Ze beïnvloeden niet alleen de mens, maar ook dieren, planten, mineralen en natuurelementen. Iedere straal beïnvloedt de mens in zijn geheel. Toch heeft iedere straal zijn specifieke invloed gebied. Wat elke straal nu precies doet, daarover is nog niet zoveel bekend.

 

Reiki (aarde)

Reiki is verbonden met het element Aarde, deze energie voelt warm en koud aan, net als de oppervlakte van onze planeet. Sommige mensen denken daardoor, dat het energie is, die van de aarde komt. Dat is niet zo. Reiki komt zoals alle stralen uit de kosmos. Het is een energie die primair het basischakra helpt te openen. Dat betekent dat Reiki helpt te openen naar liefde voor het leven hier op aarde. Zo heeft Reiki het vermogen in zich, mensen te openen naar de moeilijkheden in hun leven. Wie zijn problemen durft aan te kijken, heeft ze al half opgelost. Dat is de kracht van de Reikistraal. Reiki leert de mens dat de liefde ook hier op aarde te vinden is. Dit helpt ze te accepteren om hier op aarde te doen wat nodig is. Reiki werkt op alle niveaus, geestelijk, lichamelijk en emotioneel.

 

Sakara (vuur)

Sakara is verbonden met het Element VUUR. Niemand, zelfs geen wetenschapper, kan het Element vuur op zich, als verschijnsel, uitleggen of definiëren. Dat komt omdat vuur uit de 4e dimensie komt en licht uit de 5e dimensie. Het is zo goed als onmogelijk om verschijnselen uit de 4e en 5e dimensie te verklaren aan de hand van onze beperkte 3-dimensionale kennis.

Sakara brengt een regenboog van beschermend licht die de aura omringt. Sakara werkt in de aura en reinigt de Chakra's, het brandt door blokkades en weerstanden heen die in de fysieke, mentale, emotionele en andere fijnstoffelijke lichamen aanwezig zijn en transformeert ze. Sakara voelt aan als kleine elektrische impulsen die door je handen gaan. Vaak wordt Sakara ervaren als een enorme warme energie in het lichaam, het voelt als een vrijage met het leven. Het helpt je vol in het leven te staan, te bruisen van energie. Het voelt als een heel fysieke energie.


Sophi-El (water)

Sophi-El is verbonden met het Element WATER, het is zowel zacht als doortastend zoals het water zelf. De energie voelt bij uitstek aan als koude energie, als die door je stoomt krijg je het maar niet warm. Het nodigt je uit stiller te worden, naar binnen te gaan, te luisteren naar wat zich in je binnenste afspeelt en je daarvoor te openen.

Sophi-el dringt diep door in het emotionele lichaam om de kern, 'oorzaak en gevolg' van de verstoring/blokkade te vinden. Het heelt diepe emotionele blokkades. Sophi-el opent het hart zodat men weer liefde kan ontvangen en weer mededogen kan hebben. En als je naar liefde opent komen heel veel emotionele problemen in een veel prettiger licht te staan.

Sophi-el in combinatie met de andere stralen van heling zal de personen die ermee behandeld worden het gevoel van vreugde brengen en het gevoel van: "Ik verdien het om gelukkig te zijn".

 

Angeliclight (lucht & gebied van de Engelen)

Angeliclight is een tweevoudige Straal, die bestaat uit het Element LUCHT en het gebied van de Engelen, de Heilige Geest en je Hogere Zelf. Het is een veel ijlere energie dan bv Sakara. Het voelt veel zachter, milder.

Het Element lucht drukt de kwaliteit uit van communicatie. Bij heling wordt de effectiviteit van het derde oog en de keelchakra aanzienlijk verhoogd. Het reinigt, opent en vergroot het keelchakra. Een ander aspect van communicatie is de stem of de kracht van het gesproken woord. Angeliclight verhoogt deze kwaliteit, dat is de reden waarom zij die geïnitieerd worden in Angeliclight een gedisciplineerde geest moeten hebben en zich bewust moeten zijn van hun woorden. Spreek geen woorden die schade zullen veroorzaken. Kies je woorden wijs en zorgvuldig

Het opent het hart naar zeer hoge vibraties. Dankzij Angeliclight kan het helingseffect effectiever samenwerken met de Engelen, Heilige Geest en het Hogere Zelf van de persoon die behandeld wordt. Dit is een hoge en zuivere vorm van genezen. Hoe meer je je opent voor deze kracht, des te sterker zal het kanaal worden voor deze manier van helen.

 

Reiki en Sophi-El zijn vrouwelijke energieën, Sakara en Angeliclight zijn mannelijke energieën, waardoor je als heler een goede balans hebt bij het werken met helende energieën.

Als je in Seichem bent geïnitieerd, kun je alle 4 de stralen doorgeven. Welke straal of combinatie van stralen je doorgeeft wordt van bovenaf begeleid. Je hoeft dat dus niet intentioneel te richten.