Naast Reiki en Seichem bestaan er ook nog andere inwijdingen, de nevenintiaties. Deze initiaties zijn op zichzelf bestaande inwijdingen en vormen van energie. Iedere inwijding heeft een bijzondere kwaliteit. En zijn mooie aanvullingen op Reiki en Seichem en je  persoonlijke energie systeem.

 

 • Yod initiatie
  De Yod is een initiatie welke stamt uit het oude Egypte. De essentie is om de wezenster, ziel, derde oog en het hart met elkaar te verbinden. Deze verbinding wordt ook de 'Rainbowbridge' genoemd.
  'Door deze verbinding kom je beter in contact met de universele gedachtegang. Het helpt in het helingsproces, door je beter inzicht te geven waar de problemen liggen. Het verbindt je ook op de 'Universele Waarheid'. Hiermee wordt bedoeld, dat je de werkelijke waarheid/eerlijkheid van een ander beter zult herkennen. Maar ook zal je je eigen waarheid moeilijker kunnen verhullen'. 
  De Yod initiatie helpt de mens zich te verbinden met zijn groot hart, zijn spirituele hart.

 

 • Melchizedeck is werken vanuit mededogen:
  Er zijn vele krachten in de kosmos die tot taak hebben de mens te helpen in zijn ontwikkeling. De Gidsen en de Engelensfeer is zo´n bron waarnaar de mens mag uitreiken. Een andere bekende bron is de Witte Broederschap. Deze Witte Broederschap wordt gevormd door Hoge Lichtwezens. Melchizedeck is de Hoge Priester van deze orde, waaraan alle meesters verbonden zijn (Jezus, Boeddha, Mozes, Abraham, Maria, Jezus, Heer Krisnha ect.)

  De Melchizedeck-inwijding opent je naar HET Witte Broederschap. De initiatie in de Orde van Melchizedeck laat je goed gronden en maakt je meer ontspannen om de energieën door te geven, waardoor de energie zich ook beter kan vastzetten in de persoon die je behandelt. Door deze initiatie wordt de vibratie van deze energieën verhoogd. Ook verbindt deze initiatie je ook met de Hoge Meesters van de Witte Broederschap. Wanneer je je op hun afstemt dan zullen ze je helpen.

  Wanneer jij je afstemt op deze ongewoon liefdevolle en zuivere kosmische Bron, dan zullen de Hoge Meesters je altijd helpen. Het opent je niet alleen om liefde te geven maar ook naar het vermogen liefde te ontvangen en mededogen te voelen. Liefde is de grootste kracht op aarde.

 

 • Violet Vuur initiatie 
  Volgens sommige esoterische tradities zijn er in de kosmos zeven stralen werkzaam. Iedere straal wordt beheerd door een intelligentie. De zevende straal wordt `Violet Fire' of `Violet vuur/vlam' genoemd. Dit is een zeer sterk reinigende kosmische kracht. De beheerder van deze kracht wordt Saint Germain genoemd. Deze initiatie verbind je met St. Germain en de engelen van het Violette Vuur. Het helpt bij het transformeren van alles. Het is een wonderlijke techniek die je helpt je aura te zuiveren, emoties te bevrijden en je lichaam te helen. Na de Violet-Vuur initiatie kan men zich afstemmen op het Violette Vuur en vragen om werkzaam te zijn. De traditie van het werken met het Violette Vuur is al heel oud.