Uitleg van de tien Rites/inwijdingen, de Munay-Ki:

 

1 juni 2023:
Alberto Villoldo heeft de Rite van de Womb toegevoegd aan de Munay-Ki als 10e rite. 
Deze rite vind haar oorsprong bij de Shipibo Nation uit de Amazone. Deze rite is via de vrouw van Alberto, Marcella, naar buiten gebracht. Deze rite werd ook wel de 13e Munay-Ki rite genoemd. Het getal 13 verwees naar de 13 maanstonden in 1 jaar van een vrouw. In vroeger tijden liep deze periode gelijk met de maan cyclus.

Alberto:
The tenth and final rite of the Munay-Ki is the Rite of the Womb. 
This rite comes to us from the prophecy that speaks of our ability to take a quantum leap into a luminous consciousness; our ability to become beings of light and to evolve from homo sapiens into homo luminous. The Rite of the Womb reminds us that we are minerals, bones, blood, and lungs, passed down to us through a lineage of women from the spiritual world who freed themselves from suffering in order to create. It teaches us that we have to clean and purify our bones, muscles, and everything that we are from the center. We have to purify from the womb. When we are in the womb, preparing for life, we receive all the energies from our mother: her emotions, fears, sorrows, anxieties, joys, kindness, affection, and love. 

Remember... 
"The womb is not a place to hold on to fear or pain. It is a place from which to create and give birth to life."


Als een er nieuw Munay-Ki pad start wordt de Rite van de Womb toegevoegd als 10e Munay-Ki rite. Deze inwijding bestaat uit de energetische overdracht van de kosmische baarmoeder naar de buik of baarmoeder van de deelnemer. Ook mensen zonder baarmoeder kunnen deze energie overdracht ontvangen.

 

De eerste vier Munay-Ki Rites zijn de 4 basis inwijdingen.
Hierbij laat je het verleden los en geef je een nieuwe richting aan je leven:

De Heler initiatie
Hier start het helingsproces op energetisch niveau en ontwaakt het vermogen om jezelf en anderen te helen. Je wordt je gewaar van een stroom van liefde en mededogen in jezelf die drie energiecentra van kracht voeden. 

 

De Banden van Kracht initiatie
Je ontvangt vijf energetische banden van kracht om je energieveld te versterken. De banden geven belangrijke spirituele en energetische bescherming. De banden zijn de verbinding met de natuurlijke krachten en elementen en geven een diepe verbinding met je eigen natuurlijke, innerlijke kracht. Elke band vertegenwoordigt één natuurelement en hebben ieder een kleur.

 

De Banden van kracht kan ook los gegeven worden, zonder dat men de volledige Munay-Ki hoeft te ontvangen:

Volwassenen, jongeren, scholieren e/o kinderen die gevoelig zijn kunnen makkelijk energie van anderen, van plekken oppikken of hun eigen energie verliezen. Hierdoor kan jij je erg moe voelen, niet lekker worden, kan je ineens sterke gevoelens of stemmingswisselingen ervaren.

Je kunt je energieveld (aura) krachtiger maken en beschermen met de Banden van Kracht. Dit is een van de Munay-Ki inwijdingen waarbij er 5 beschermende energiebanden in je energieveld worden geweven die ervoor zorgen dat ‘zware' of vervelende energie niet in jouw energieveld kan komen en omgezet worden naar lichte energie. Fijne energie kan er gewoon doorheen. Ook geven de Banden van Kracht een diepe verbinding met je eigen natuurlijke, innerlijke kracht.

Je krijgt 'huiswerk' mee om de Banden in Kracht te verzorgen.
Door je aandacht worden ze sterker, ervaar je steeds meer dat je in je eigen kracht en energie blijft. 

 

De Harmonie initiatie 
Je ontvangt de zeven archetypes als zaden in je chakra's.

In het eerste chakra ontvang je het archetype van slang; jaguar in de tweede, kolibrie in de derde, adelaar in de vierde.

Daarna gaan er drie ‘aartsengelen' in je bovenste drie chakra's. Huascar Inka, de hoeder van de onderwereld en het onderbewuste wordt overgebracht naar het vijfde chakra; Quetzalcoatl, de gevederde slang ‘God van Amerika' en hoeder van de middenwereld (onze wakende wereld) komt in het zesde chakra; en Pachakuti, de beschermer van de bovenwereld (ons super geweten) en hoeder van de tijd komt in het zevende chakra. 


  De Ziener initiatie
Het versterkt je intuïtieve vermogens. Het geeft een heldere kijk en hogere inzichten. Het innerlijk weten wordt versterkt en al je zintuigen worden verscherpt. Het stelt ons ook in staat om dingen van onszelf te zien die we voorheen niet wilden zien. Alles over onszelf wordt ons zo geopenbaard. De ziener wordt de getuige, de observator en creëert hij/zij, de wereld ...Na de vier basis inwijdingen volgen de 3 inwijdingen die je afstemmen op de verschillende afstammingslijnen van sjamanistische Inca-helers:

 

De Hoeder van de Dag initiatie
Volgens overlevering roepen de Daykeepers de zon aan om op te komen en onder te gaan, om zeker te stellen dat mensen in harmonie waren met moeder aarde en vereerden de vrouwelijke handelswijzen. De Daykeepers waren de vroedvrouwen die aanwezig waren bij geboortes en overlijden, net als de kruidenvrouwen. Ze waren over het algemeen vrouwen en die kennis hadden over de vrouwelijke aard(e). Met deze initiatie begint het helingsproces van je vrouwelijke innerlijk en helpt je om buiten angst te stappen en vrede uit te dragen.

De Hoeder van Wijsheid initiatie
Volgens de legendes zeggen woont de oude wijsheid in de hoge bergen. De ijsoverdekte bergen werden vereerd als krachtplaatsen, net als andere bergen over de wereld -van berg Sinai tot berg Fuji tot berg Olympus- zijn geëerd als plaatsten waar mensen het goddelijke ontmoeten. De afstamming van Wishdomkeepers zijn medicijnmannen en -vrouwen uit het verleden die de dood hebben verslagen en buiten tijd gestapt zijn. De taak van de Wishdomkeepers is om de medicijnlessen te beschermen en op een geschikt moment te delen met anderen. Deze rite helpt je om buiten tijd te stappen en oneindigheid te proeven.

Deze inwijding verbindt je met en heelt het mannelijke aspect van jezelf. Het verbindt je met je afstammelingen uit het verleden en de toekomst.
 

De Hoeder van de Aarde initiatie
Deze inwijding verbind je met de afstamming van aartsengelen die de wachters van ons melkwegstelsel zijn. Ze hebben de reputatie een menselijke gedaante te hebben en zo groot als bomen te zijn. De Earthkeepers, die de rentmeesters zijn van alle leven op aarde, komen onder de directe bescherming van deze aartsengelen en kunnen hun kracht oproepen wanneer nodig om heling en balans in elke willekeurige situatie te brengen. De inwijding van de Earthkeepers helpt je de manieren van de ziener te leren en de wereld in zijn te dromen.

 

De laatste drie inwijdingen zijn:

 

  De Hoeder van de Sterren initiatie
Na ontvangst van deze rites kun je merken dat je niet langer gebeurtenissen verwerkt op fysiek niveau. Als je een kou vat, zal dit op energetisch niveau verwerkt worden en door je heen wassen in twee dagen in plaats van een week of twee. Wanneer je deze rite ontvangt, verwerf je rentmeesterschap over de tijd die komen gaat en alle toekomstige generaties.

De initiatie van de Schepper 
Met deze inwijding ontwaakt het pure in jou. Het maakt je bewust van je verantwoordelijkheid voor alles in het Universum, van het kleinste zandkorreltje tot het grootste melkwegstelsel. Dit bewustzijn geeft je het inzicht dat jij de schepper van je ervaringen bent en dat je daarom verantwoordelijkheid kunt nemen voor alles wat je in je leven schept. Dat jij de schepper van je eigen leven bent.

 

 Rite van de Womb is de 10e Munay-Ki rite. Deze inwijding bestaat uit de energetische overdracht van de kosmische baarmoeder naar de buik of baarmoeder van de deelnemer. Ook mensen zonder baarmoeder kunnen de energie overdracht ontvangen.Volgens overlevering gaan de wijsheid lessen van de Earthkeepers meer van 100.000 jaar terug. Sinds deze periode hebben de lessen vele transformaties ondergaan, toen de bergvolkeren migreerden naar vruchtbaar boerenland en over het ijs in Siberië in de dikke bossen van het Amerikaanse continent terecht kwamen. Vandaag gaan we door een andere evolutie terwijl we dit oude lichaam van kennis de 21e eeuw inbrengen. En hoewel de uiterlijke vorm van de lessen verandert, blijft de innerlijke vorm hetzelfde.