In balans komen en blijven met Reiki/Seichem 1

Deze cursus bestaat uit 4 delen. De delen zijn verspreid over meerdere weken zodat de deelnemer de tijd te heeft om wat geleerd is thuis uitgebreid te oefenen en eigen te maken, voor het volgende deel start.

Bij Reiki/Seichem 1 wordt je geleerd hoe je met de Reiki en Seichem energie kan omgaan.
Reiki werkt voornamelijk met aarde energie en Seichem met 4 energieën (aarde, water, lucht en vuur) Het geeft daardoor meer balans in je energie systeem. Door de Reiki en Seichem inwijdingen ook wel 'afstemming of initiaties' genoemd worden je chakra's geactiveerd en schoongemaakt. 
Je kunt energie doorgeven via je handen aan andere mensen, dieren, planten en zelfs dingen. Je leert de basis om jezelf en anderen met succes te behandelen. 
Je gevoeligheid wordt vergroot en de balans hersteld. 
Ook met Reiki/Seichem 1 is het mogelijk op afstand te behandelen.

 

Reiki/Seichem 2, werken met symbolen

Deze cursus bestaat uit 3 delen. De delen zijn verspreid over meerdere weken zodat de deelnemer de tijd te heeft om wat geleerd is thuis uitgebreid te oefenen en eigen te maken, voor het volgende deel start.

Het vervolg op Reiki/Seichem 1 cursus bestaat uit het leren werken met 16 symbolen verdeelt over 3 sessies. Naast het ontvangen van de inwijding (waarin je chakra's verder worden geactiveerd en schoongemaakt) leer je hoe de symbolen zijn opgebouwd: je gaat ze 'tekenen', voelen en ervaren wat ze doen met jou. Met deze symbolen kun je gerichter gebruik maken van de Reiki/Seichem energie en word je aangereikt om je derde oog te gaan ontwikkelen en te gebruiken.

 

Voorbeeld van een Reiki symbool: deze heet Cho Ku Rei

 

Dit symbool wordt gevormd door 2 tekens en 3 woorden. De tekens hebben de vorm van een spiraal en worden getekend van buiten naar binnen. 
De spiraal, draaiend met de klok mee verbindt met de kosmische/spirituele energie en versterkt deze. 
De spiraal, draaiend tegen de klok in verbindt met de energie vanuit de aarde en versterkt deze. 

De Chu Ku Rei wordt vooral gebruikt om de werking van andere symbolen te versterken. Men noemt dit symbool ook wel de versterker. Het is een krachten bundelaar. Alle polariteiten worden met elkaar verbonden in een gecentreerde kracht, samenkomend in het centrum: de ziel, de eenheid en het hart.