Midwinter Despacho

 
Tussen 21 december en 21 juni beweegt de zon zich langzaam naar zijn hoogste punt, met steeds langere dagen en kortere nachten. De dag met de meeste zonnen-uren wordt gevierd op 21 juni, waarbij we de uitbundige en vruchtbare groeikracht van de natuur en de dynamiek van het leven eren. 
 
Van oudsher nemen volkeren wereldwijd de tijd om op deze bijzondere dag ode te brengen aan de zon, de aarde en aan alle elementen. De oude Germanen noemden de zomerzonnewende Litha, dat staat voor helling. Symbolisch de berghelling die de zon is opgeklommen tot zijn hoogste punt om dan weer af te dalen richting duisternis. Vele culturen hebben een naam om deze zonnedag te duiden. De Inca-volkeren noemen deze dag dus Inti Raymi, zij vieren op het zuidelijk halfrond de winterzonnewende. 
 
In het noordelijk halfrond zijn de nachten kort en het licht is uitbundig. De natuur zingt, de bomen, planten en gewassen stralen kracht, weldaad en overvloed uit, de vrolijke Sint-Jansbloemen ontwaken. Het is nu wachten op de rijping en de oogst. Een prachtige tijd om even stil te staan bij de energie van de zon en samen deze dag te vieren. 
 
Wij vieren op het noordelijk halfrond de terugkeer van het licht in december. 
Tijdens deze ceremonie verbinden wij ons met de sterren, met elkaar, de spirits, je wensen, je gebedjes ... voor jezelf en anderen, zodat je wensen zich kunnen manifesteren. Het thema van de despacho zal zich kort van te voren aandienen

Iedere deelnemer neemt een give-away, twv +/- €15 als richtlijn, mee. 
Je mag het zelf maken of kopen

Een give-away is in dit geval een cadeautje wat je zelf zou willen ontvangen, maar koopt of maakt voor een ander. Als de despacho bijna klaar is zal je cadeautje een nieuwe eigenaar vinden.
Een give-away: om iets van je mooi vind te geven aan een ander om ruimte te maken voor iets wat een ander aan jou wil geven ...

Vrijdag 22 december om 20u
Investering in jezelf is €20.