Allerzielen/Samhain Despacho op is rond eind oktober/begin november.
 
In deze tijd zijn er nog meer 'feesten' zoals Halloween, Samhain, Allerheiligen (1 november), Allerzielen (2 november) en Dia de los Muertos (Mexicaanse dag van de doden).
 
Met zonsondergang op 31 okt. (Samhain) is het begin van het Keltische Nieuwjaar. Het oude jaar is verstreken, de oogst is verzameld, de runderen en schapen zijn terug van de velden en de bladeren vallen van de bomen.
De aarde begint langzaam te sterven om ons heen. Het is herfst.
 
Dit is een goede tijd om het oude op te ruimen en ons voor te bereiden op het nieuwe in ons leven. Denk na over de dingen die je deed in de afgelopen twaalf maanden. Heb je nog iets onopgelost?
 
Als dat zo is, is het nu tijd om het af te ronden. Als je eenmaal al die onafgemaakte dingen hebt opgeruimd en uit je leven hebt gebannen, dan kun je beginnen aan het volgende jaar.
 
In deze periode is de scheiding tussen de dodenwereld en onze wereld flinterdun. Er wordt dan ook geloofd dat de doden weer op deze wereld aanwezig zijn. Het is ook het ‘feest der doden’. Deze avond is ook een geschikt moment om de overledenen te herdenken en te eren.
 
Voor deze avond mag je je krachtvoorwerpen, mesa, je drum, andere dierbare voorwerpen en foto's van overleden dierbaren meenemen.
En voor in de despacho: iets kleins en brandbaars wat voor jou loslaten symboliseert.