Aqua de Florida

 

Aqua de Florida wordt traditioneel alleen door vrouwen gemaakt en het recept mag dan ook alleen op rituele wijze aan vrouwen worden doorgegeven. Met en tijdens dit ritueel eren en zegenen we alle vrouwen die ons zijn voorgegaan, maar ook onze eigen voorouderlijke lijn van vrouwelijke energie. We eren Moeder Aarde en de helende planten: kruiden, wortels en bloesems die we mogen gebruiken. Ook zullen we onszelf eren, de kracht die we als vrouwen mogen dragen in onze baarmoeder en in ons hart. Tot slot zullen we onze vers gemaakte Aqua de Florida zegenen en vieren!

Voor de bereiding van Aqua de Florida gebruiken we verse kruiden, verse bloemen en enkele andere ingrediënten die we je vragen om mee te nemen. 

Het gebruik van Florida Water is ontstaan in Peru rond 1512. De Spanjaard, Juan Ponce de Leon, ontdekte het tijdens zijn zoektocht naar de Fontein van de Jeugd (is een legendarische waterbron. Wie ervan gedronken heeft, wordt weer jong) 
Florida Water (heilig water) is een bloemen- en kruidenextract op basis van rietsuiker alcohol en is krachtige energetische reiniger. Het is een sjamanistisch brouwsel en word gebruikt bij ritueelwerk, badwater, initiaties en om jezelf te reinigen en beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. In 1808 werd Florida Water geïntroduceerd op de Amerikaanse markt.

 

Agua de Florida wordt ook wel een bloemenelixer of bloemenwater genoemd.
Je kunt het gebruiken voor energetische reiniging van ruimtes en personen, blessings en bescherming.
De flesjes Florida water die je in de winkel koopt, komen uit Peru en bevatten de kruiden en wortels van de plek daar.
Maar we hebben in Nederland onze eigen bloemen, kruiden en wortels waar we de Aqua de Florida mee zullen maken.

 

Vanaf januari 2024 bied ik deze ceremonie aan als onderdeel van het Womb Groeipad, icm een Womb Healing of als  Ceremonie Aqua de Florida.